top of page

ארנבונים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ארנבונים הם חיית מחמד נפלאה וכיפית אך בדומה לכל בעל חיים אחר, בטרם תאמצו, ארנבון מומלץ ללמוד אודות תנאי המחיה המומלצים, דרישות המזון והטיפולים המומלצים.

 

תוחלת החיים של ארנבון עשויה להגיע ל 10 שנים ומעלה ומשקלו של ארנבון בוגר עשוי לנוע בין 1 ק"ג ל 7 ק"ג בהתאם לגזע. ארנבונים הם טריטוריאליים מאוד ומצוידים בשלוש בלוטות ריח המשמשות לסימון הסביבה ולתקשורת בין פרטים.

 

תנאי מחיה:

ארנבונים נוחים מאוד לגידול בסביבה הביתית. הם ניתנים לגידול בכלוב, באופן חופשי בבית או בגינה. במידה ובחרתם בכלוב יש לבחור בכלוב המאפשר לארנבון תנועה רבה (לפחות שלוש קפיצות קדימה) ומאפשר עמידה על רגליים אחוריות מבלי שיגע בתקרה. יש להימנע מכלובים בעלי רצפת רשת היות ואלו עלולים לגרום לפצעי לחץ ברגלי הארנבון ולרפד את תחתית הכלוב במצע ייעודי (ניתן להשיג בכל חנות חיות) שיאפשר ספיגת שתן וימנע פצעים ודלקות ברגלים. יש להקפיד על ניקיון יומי של המצע. ככלל מומלץ להחזיק יותר מארנבון אחד (זכר או נקבה) בכלוב היות ומדובר בבעל חיים חברתי ויש לאפשר זמן פעילות מחוץ לכלוב היות ולפעילות גופנית תפקיד חשוב בשמירה על תפקוד מערכת העיכול ומצבו המנטלי של הארנבון. במידה ובחרתם לגדל את הארנבון מחוץ לכלוב יש לזכור כי ארנבונים הם בעלי נטייה לכרסם חוטי חשמל ועציצים ועל כן יש למנוע גישה אליהם. בין אם בחרתם בכלוב או בגידול חופשי בבית יש לספק לארנבון מקום מסתור היות ונטייתו הטבעית להימלט אל מתחת לאדמה בעת סכנה.

 

מזון:

תזונה נכונה מהווה מרכיב עיקרי בשמירה על בריאותו של הארנבון. ניתן לחלק את מרכיבי המזון המומלצים לשלושה מרכיבים עיקריים:

 

  • חציר- בעדיפות חציר דגן על פני קטניות. יש לספק חציר טרי זמין במהלך היום כולו ועליו להוות כ 80% מתזונת הארנבון. שיני הארנבון ממשיכים לצמוח במהלך כל חייו וסיבי החציר מלבד תרומתם למערכת העיכול מאפשרים שחיקה של השיניים ומקטינים את הסיכון לבעיות בהמשך החיים.

  • מזון מרוכז (כופתיות)- ניתן לרכוש בכל חנות למוצרי בעלי חיים. יש לוודא כי מדובר בכופתיות המיועדות לארנבונים ולהימנע מכאלו המכילות תירס, זרעים ושאר מרכיבים צבעוניים. ככל מומלץ לתת כשליש עד 1/2 כוס מזון מרוכז ליום לארנבון במשקל ממוצע (2 ק"ג).

  • ירק- בניגוד לדעה הרווחת ארנבונים עלולים לסבול מבעיות במערכת העיכול בעקבות אכילת ירקות עשירים בסוכרים כגון גזר, תפוח אדמה וירקות שורש אחרים. מומלץ להתמקד בעלים ירוקים כדוגמת עלי בייבי ורוקט. על הירקות להוות כ 10%- 20% מהתזונה היומית (כוס ירק לארנבון במשקל ממוצע).

ככלל יש להימנע ממתן מרכיבי מזון המכילים סוכרים כגון שוקולד, מיצים מתוקים ואחרים.

 

אחיזה נכונה:

בבואכם להרים את הארנבון מהרצפה הקפידו לתמוך ולערסל את ישבנו ורגליו האחוריות. ארנבונים נוטים לבעוט ברגליהם בחוזקה בעת ההרמה ועשויים לגרום לעצמם לחבלה בעמוד השדרה עד כדי שבר ונכות.

 

בדיקות וטיפולים מומלצים:

למרות שאין צורך בשגרת חיסונים קבועה מומלץ ביותר להגיע פעמיים בשנה לבדיקה פיזיקלית במרפאה. במהלך הבדיקה יושם דגש על בדיקת שיניים, מערכת עיכול ומערכת המין. שיני הארנבונים ממשיכים לצמוח במהלך כל ימי חייהם מה שעשוי להוביל לקשיי לעיסה, פצעים וזיהומים בחלל הפה. לעיתים נידרש לשייף את שיני הארנבון על מנת לתקן את הליקוי ולאפשר מנשך תקין.

גידולי רחם מסוג adenocarcinoma נפוצים ביותר בנקבות (עד 60% מהנקבות) ולכן מומלץ לשקול עיקור החל מגיל 1/2 שנה בנקבות שאין בכוונתכם להרביע.

ארנבונים זכרים נוטים לסמן את סביבתם בעת ההגעה לבגרות מינית בריח חריף. סירוס הארנבון ימנע התנהגות זו במרבית המקרים.

 

צוות המרפאה ישמח לעמוד לרשותכם לכל שאלה או בעיה.

 

 

 

 
 
bottom of page